FARGERIKT: Meteorologene venter varmere vær i store deler av landet fram mot helgen. Jo mørkere farge, jo høyere temperatur er ventet.
FARGERIKT: Meteorologene venter varmere vær i store deler av landet fram mot helgen. Jo mørkere farge, jo høyere temperatur er ventet. Foto: Meteorologisk institutt/Twitter
Det har vært mye gråvær for folk i Sør-Norge de siste dagene. Et nedbørområde som nærmest ligger stille over Østlandet, sørger for fortsatt endel regn, særlig øst for Oslo, i et par døgn framover. Men så er det slutt.

- Det blir nok temperaturer over 20 grader mange steder. Man skal ikke se bort fra at man kan få 22-23 grader i løpet av uka, sier statsmeteorolog Martin Grønerød ved Vervarslinga på Vestlandet til Nettavisen.

På Twitter har Meteorologisk institutt lagt ut et bilde av værsituasjonen i dagene utover i uka. Og det er gode nyheter - særlig for folk i Sør-Norge.

«I løpet av uka blir det knallvær i Sør-Norge, først på#Vestlandet, etter hvert også #Østafjells», skriver meteorologene.


Saken fortsetter under bildet
sol
SOMMER: Snart blir det bikinivær i store deler av landet, også her på Sørenga i Oslo. Arkivfoto: NTB scanpix.

20 grader i Nord-Norge
På Vestlandet kan det se ut til at godværet er på plass allerede mandag, mens Østlandet må vente til onsdag.

Også Midt-Norge får en gradvis bedring utover onsdagen, mens Nord-Norge må vente noen dager før de kan nyte godt av høytrykket. Til gjengjeld er det varslet opp mot 20 grader både i Tromsø og Kirkenes i løpet av helgen, ifølge Yr.


Hva med neste uke?
Statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl har tidligere uttalt til Bergensavisen at han tror finværet vil holde seg ut måneden.

Svenske meteorologer varsler imidlertid at flere områder med regn truer sørfra allerede i begynnelsen på neste uke.

«I helgen kommer områder med regn og regnbyger inn over Sør-Sverige, og disse sprer seg nordover i begynnelsen på neste uke», skriver SMHI.Flere kanaler