SKUTT: Katten Pernille hadde nylig blitt mor til seks kattunger. Her sier eier Svanhild Nesbø og hennes datter (8) farvel til katten som måtte avlives på grunn av skuddskader.
SKUTT: Katten Pernille hadde nylig blitt mor til seks kattunger. Her sier eier Svanhild Nesbø og hennes datter (8) farvel til katten som måtte avlives på grunn av skuddskader. Foto: Privat
Katten Pernille ble skutt og døde i Hordaland denne uken. Nå vil Dyrevernalliansen ha saken oppklart og de har lagt 10.000 kroner på bordet i dusør for tips som kan føre til at noen blir straffet for dyremishandlingen.

– Nå håper vi at publikum som vet noe melder fra, sier kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland i en pressemelding.

Det er Svanhild Nesbø som eier katten. Til NRK forteller hun at ble sjokkert da hun fant katten.

– Jeg hoppet ut av bilen og løp bort til katten da jeg så at hun haltet. Jeg skvatt til da det så ut som hun var skutt, sier Nesbø. 

Katten Pernille hadde nettopp fått seks kattunger som nå må greie seg uten sin mor. Skadene fra skuddet var for alvorlige og katten måtte avlives. 

– Vi har begravet katten hjemme og da vi kom hjem med den i bilen samlet alle kattene seg rundt bilen og lagde et veldig leven. Det synes jeg var spesielt, forteller Svanhild til P4.

Pernille skutt
HAR DU TIPS?: Her ser du skuddsåret til katten Pernille. Det utloves nå dusør til den som har tips i saken. Foto: Privat


Hun kan fortelle at det går bra med kattungene. Den ene har allerede fått et nytt hjem og de andre blir hentet etter hvert. Det som er viktig for Svanhild er at alle skal komme til gode hjem. 

Sjokkert over responsen
Det var dyrlegen som sa til Svanhild at hun måtte ta kontakt med politiet. Da hadde hun ikke sett for seg at det skulle føre til så massiv oppmerksomhet.

– Jeg fikk litt sjokk, det har tatt helt av dette her. Men det engasjerer folk og det er viktig, sier hun til P4.

I den siste tiden har hun fått mange støtteerklæringer og er glad for at det nå er utlovet dusør.


Risikerer tre års fengsel
Dyrevernalliansen har opprettet sitt dusørfond nettopp for å hjelpe politiet med å oppklare flere dyremishandlingssaker.

– Dusøren gjør det lettere å få inn tips, og dermed får politiet en lettere jobb, forklarer Kleveland. 

Alle tips som kan ha verdi vil bli gitt videre til politiet, og du kan tipse anonymt.

– At dyremishandling sjelden ender med tiltale fører til at dyrs rettsvern blir svekket, forklarer Live Kleveland.

Maksimumsstraffen for brudd på dyrevelferdsloven er tre års fengsel. Publikum som har tips i saken kan sende dem til publikum@dyrevern.no

Flere kanaler