DØMT: Johannes Høsflot Klæbo er dømt til betinget fengsel etter en bilulykke.
DØMT: Johannes Høsflot Klæbo er dømt til betinget fengsel etter en bilulykke. Foto: NTB scanpix
- Jeg fikk panikk og trykket på gasspedalen i stedet for bremsen.

Det sa skiløperen Johannes Høsflot Klæbo (22) i Sør-Trøndelag tingrett i dag, der han ble dømt for uaktsom kjøring.

Klæbo ble dømt til 16 dagers betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner, i tillegg dømmes han til tap av førerrett i ni måneder.

Tilståelsessak
Klæbo var i en trafikkulykke på Byåsen i Trondheim 12. desember 2018, der han kjørte inn i en bil som stoppet foran et fotgjengerfelt.

Bilen ble skjøvet framover og traff ei 12 år gammel jente som fikk smerter i en fot. I bilen foran Klæbo satt et samboerpar og mannen fikk brudd i ryggen under ulykken.

Påtalemyndigheten mener Klæbo ikke var tilstrekkelig oppmerksom på at bilen foran ham stanset. I retten i dag erkjente Klæbo straffskyld og saken gikk som en tilståelsessak.

- Tråkket feil
Skistjernen brukte rundt tjue minutter på å forklare seg om ulykken i retten.

- Bilen foran meg bråbremser og jeg får det ikke med meg. I stedet for å bremse, trykker jeg på gasspedalen og akselerer inn i bilen foran meg, forklarte Klæbo.

Påtalemyndigheten la ned forslag om at 22-åringen ble straffet med betinget fengsel i 18 dager og en bot på 10.000, samt at skistjernen mistet førerretten i ni måneder. Dommeren mente det at Klæbo tilsto tilsa at dommen ble på 16 og ikke 18 dager.

Flere kanaler