Gruppe av kokker forbereder mat på kjøkkenet til en restaurant
Gruppe av kokker forbereder mat på kjøkkenet til en restaurant Foto: Shutterstock
0:00 | 0:38
Mangel på kokker i Norge fører til at restauranter jobber hardt for å kapre til seg de beste kokkene. 

Og da brukes det gjerne skitne metoder, forteller styreleder for restaurant Gaffel og Karaffel i Stavanger, Bjørn Erik Sandvaag.

- Det blir som kannibalisme. Alle er på jakt etter de samme folkene. Hvis kokkene våre går på byen i en ukedag, så får de fort to-tre tilbud fra konkurrerende restauranter, sier Sandvaag.

Han er bekymret for denne utviklingen, nettopp fordi den høye etterspørselen etter kokker fører til at lønningene presses opp.

Dyrere restaurantbesøk
Ifølge Sandvaag må nordmenn forvente at det vil blir enda dyrere å spise på restaurant.

- Det er uunngåelig. Med dyrere råvarer, skyhøye strømpriser og også enda høyere lønninger, så vil sluttprisen naturlig presses enda mer opp.

Og det kan føre til at færre vil besøke restauranter, som igjen kan føre til nedleggelser.

- Det er veldig trist for bransjen, særlig etter to år med koronapandemi. De mest populære og prestisjefylte restaurantene kommer til å overleve, men for kjederestauranter og hoteller kan det bli vanskelig.





Flere kanaler