IGANGSETTER: Skuespiller Alyssa Milano startet trenden. Her fra den røde løperen i januar 2017.
IGANGSETTER: Skuespiller Alyssa Milano startet trenden. Her fra den røde løperen i januar 2017. Foto: AFP
Tusenvis av kvinner over hele verden bruker nå hashtaggen #MeToo for å dele sine opplevelser med overgrep og seksuell trakassering.

Bakgrunnen er den voksende skandalen rundt Hollywood-produsent Harvey Weinstein (65), som anklages for å ha misbrukt kvinnelige medarbeidere og kolleger over flere tiår.

Stadig flere kvinner har de siste dagene stått fram med sine overgrepshistorier, og i den forbindelse la skuespiller Alyssa Milano ut følgende Twitter-melding søndag:


«Skriv "me too" som et svar på denne meldingen hvis du har blitt seksuelt trakassert eller overfalt», skriver Milano, som med dette ønsker å gi folk en pekepinn på hvor stort problemet faktisk er.

Etter kort tid rant det inn med meldinger fra kvinner – og menn – som ønsket å dele sine opplevelser, skriver NRK, som først omtalte saken i Norge.

Bare fra søndag kveld til mandag ettermiddag var #MeToo brukt mer enn 200.000 ganger på Twitter, melder BBC.

Saken fortsetter under innleggene

– Den tiden er over
Overgrepsanklagede Harvey Weinstein ble nylig kastet ut av Oscar-akademiet på et ekstraordinært styremøte.

– Vi gjør ikke dette bare for å atskille oss fra noen som ikke lenger har respekt blant sine kolleger. Men også for å sende et signal om at tiden da man overser og gjør seg skammelig medskyldig i seksuell trakassering i vår bransje, er over, uttalte akademiet i en pressemelding.

Angelina Jolie og Gwyneth Paltrow er blant de profilerte skuespillerne som har anklaget Weinstein for overgrep. Selv har 65-åringen avvist alt.


weinstein
MANGE ANKLAGER: Men Harvey Weinstein nekter for å ha gjort noe galt. Foto: AP

Flere kanaler