PÅ BAKKEN: Det britiske lavprisselskapet Monarch Airlines er satt på bakken for godt.
PÅ BAKKEN: Det britiske lavprisselskapet Monarch Airlines er satt på bakken for godt. Foto: AFP
Det britiske lavprisselskapet Monarch Airlines er slått konkurs, og med det skapt fullstendig kaos for britiske luftfartsmyndigheter.

Hele 110.000 flypassasjerer må nå fraktes hjem fra andre land, i det britiske myndigheter kaller «den største repatrieringen av briter siden den annen verdenskrig».

Monarch Airlines var Storbrittanias femte største flyseskap, og hadde daglige flyvninger fra flere av landets største flyplasser, med destinasjoner til flere av verdens mest populære feriemål. 


I samtaler med Norwegian
For noen uker siden verserte det rykter om at den norske lavprisgiganten Norwegian var i samtaler med Monarch om oppkjøp, angivelig for å sikre seg en større del av lavprismarkedet.

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen ville ikke kommentere saken til NTB den gang.
– Dette er spekulasjoner vi ikke kommenterer, men det er ingen hemmelighet at Storbritannia er et viktig marked for Norwegian der vi har ambisiøse vekstplaner, ikke minst på Interkontinentale ruter, fortalte Sandaker-Nilsen.

Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler