BRRRR: Det kan være fristende å fyre opp varmen i bilsetet når gradestokken kryper nedover, men androlog Ken Purvis oppfordrer menn til å tenke seg om to ganger.
BRRRR: Det kan være fristende å fyre opp varmen i bilsetet når gradestokken kryper nedover, men androlog Ken Purvis oppfordrer menn til å tenke seg om to ganger. Foto: NTB Scanpix / Montasje
0:00 | 1:07
– Ballene må puste! Det er en grunn til at menn har testikkelen hengende utenfor kroppen. Det skal være kaldere der, enn i resten av kroppen.

Det forteller Dr. Ken Purvis, lege ved Andrologisk senter i Oslo. Han er spesialist på mannlig seksualitet, potens og fertilitet, og sier at den delen av kroppen er svært sensitiv for temperaturøkninger.

– For hver grad grad temperaturen i pungen øker, så synker sædkvaliteten med 40 prosent. Det er ikke tilfeldig at at lastebilsjåfører ofte bruker lengre tid enn andre på å få barn.

LES OGSÅ: Mye sex gir høy lønn

Unaturlig

Dr. Purvis forteller at alt som gjør underlivet varmere, kan være skadelig for sædkvaliteten.

– Laptop på fanget, trange bukser, feber, ja til og med bare det å sitte stille for lenge, kan gjøre det vanskeligere for par som forsøker å bli gravide. Husk at vi egentlig ikke skal ha noen klær på oss, og svinge rundt i trærne med ballene som dingler. Det er totalt unaturlig det vi gjør, sier Purvis.

Elsker varmen i setet

En som ikke bryr seg noe særlig om dette, er Halgeir Knudsen fra Lørenskog. Etter flere år som rørlegger, jobbende utendørs i bitende kulde, fyrer han mer enn gjerne opp varmen i setet, når han kommer i bilen.

– At jeg har sittet 1000 timer med varme i setet er jeg helt sikker på, forteller han.

Problemer med fertiliteten har han ikke merket.

– Jeg har to barn, med to forskjellige, og begge gangene har vi omtrent ikke kunne vasket undertøyet sammen, uten at det ble kul på magen, ler Knudsen.

LES OGSÅ: Kvinne med penis skapte panikk i svømmehallen

Varme
KALD OG GOD: For hver grad grad temperaturen i pungen øker, synker sædkvaliteten med 40 prosent, ifølge lege Ken Purvis. Foto: Shutterstock


Flere kanaler