FIKK ENDA ET BARN:
Sveriges prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill med barna Nicolas og Leonore.
FIKK ENDA ET BARN: Sveriges prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill med barna Nicolas og Leonore. Foto: NTB scanpix
Kong Carl Gustaf og dronning Silvia har fått sitt sjuende barnebarn.

Natt til fredag fødte prinsesse Madeleine en datter, melder det svenske kongehuset.

Fire ble fem
Fra før har Madeleine og mannen Chris O'Neill to barn, Leonore (4) og Nicolas (2).

- Vi er svært glade over familieforøkelsen og at Leonore og Nicolas har fått sitt etterlengtede søsken. De gleder seg veldig til å treffe sin lillesøster, skriver O'Neill i en pressemelding.

Datteren ble født klokken 00.41 den 9. mars. Hun veier 3465 gram og er 50 centimeter lang. Hun blir nummer ti i arverekkefølgen til den svenske tronen.

Mange barnebarn
Dette er det svenske kongeparets sjuende barnebarn.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel har barna Estelle Siliva Ewa Mary(6) og Oscar Carl Olof (2).

Prins Carl Phillip og prinsesse Sofia har barna Alexander Erik Hubertus Bertil (1) og Gabriel Carl Walther, som ble født i august i fjor.

Kongeparet er nå på skiferie i Sveits, men avbryter nå ferien sin. Ifølge kongehuset vil kongeparet være tilbake i Sverige i løpet av fredagen.

Spekulerer i navn
I Sverige har mediene allerede begynt å spekulere i navnet til den nye prinsessen. Favorittene hos spilleselskapet Betsson er Märtha, Alice, Alicia, Lilian og Lovisa.

Men den svenske historikeren og forfatteren Herman Lindqvist sier til Aftonbladet at det ikke spiller noen rolle hva de kaller henne.

- Hun vil aldri bli noen regent i Sverige så hun kan jo like gjerne hete Samantha eller hva som helst. Noe som foreldrene synes høres trivelig ut, sier Lindqvist til Aftonbladet.

Samme mann var kritisk til kronprinsesse Victorias valg av navn på tronarvingen Estelle. Navnevalget omtalte han som "totalt uventet og veldig uegnet."

- Det høres ut som en nattklubbdronning og er helt i mot svenske tradisjoner, sa Lindqvist den gangen.

Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler