FERIE: Mange gruer seg til sommerferien fordi de ikke har råd til å gi barna hyggelige opplevelser (Illustrasjon).
FERIE: Mange gruer seg til sommerferien fordi de ikke har råd til å gi barna hyggelige opplevelser (Illustrasjon). Foto: NTB scanpix
0:00 | 0:42
Sommerferien nærmer seg med stormskritt, men mange foreldre gruer seg fordi de ikke kan ta med barna på ferie. De føler at de ikke strekker til.

-  De kjenner på en sterk fortvilelse at de heller ikke i år kan få gitt barna sine et lite friminutt fra en hverdag som ellers er tøff, sier Kristin Oudmayer i UNICEF Norge.

Handler ikke om dyre sydenturer
En undersøkelse fra UNICEF kommer det frem at nesten hver sjette familie mener de ikke klarer å gi barna den sommerferien de fortjener. 

Oudmayer understreker at en hygggelig sommer handler ikke om å gi barna dyre sydenturer eller andre veldig kostbare opplevelser.

- Dette handler om at barn og voksnes problemer blir forsterket når de fleste reiser bort og når andre viser frem sine opplevelser, sier hun.

Relanserer digital portal
Derfor relanserer de i dag Feriesentralen.no, en digital møteplass hvor de som har noe å låne- eller gi bort i feriene, kan tilby dette til familier som trenger det mest.

- Der kan folk legge igjen det de har av gratisbilletter som de ikke trenger, låne ut hytta si, låne ut telt. De kan også invitere noen med på en gårdstur for eksempel, sier hun. 

I tillegg oppfordrer de folk til å være bevisste i ferien, og tenke over hvem som kan ha ekstra glede av å bli invitert til stranda eller med på andre ting.Flere saker

- Dom viser at barnevernet er i krise - Flere dommer i Menneskerettighetsdomstolen viser at det norske barnevernet er i krise. Tirsdag 19.11 2019
Mer depresjon blant sauebønder i ulveområder Sauebønder som bor i ulveområder har større har oftere angst og depresjon enn andre sauebønder. Onsdag 20.11 2019
Flere kanaler