0:00 | 0:46
Dersom bagasjen din ikke dukket opp på rullebåndet på flyplassen i sommer, er du langt fra alene.

Streik, personellmangel og kaos har preget mye av sommeren på mange flyplasser i Europa.

Ekstremt hektisk
Gjensidige forsikring har i juni og juli registrert rundt 2.000 saker der bagasjen har vært forsinket.

- Reisesenteret vårt melder at det har vært ekstremt hektisk, sier kommunikasjonssjef Christian Haraldsen til P4-nyhetene.

- I 2019 hadde vi rundt 1.300 saker i de samme månedene, så det er en økning på over 50 prosent, sier han.

Også Europeiske reiseforsikring har mange kunder som ikke fikk bagasjen når de skulle. De har hatt 25 prosent flere slike saker til nå i år enn i årene før korona. 

- Spesielt mange har opplevd det nå i sommer. Veldig, veldig mange har rapportert inn forsinket bagasje, sier kommunikasjonsdirektør Andreas Handeland til P4-nyhetene.

- I de aller fleste tilfeller kommer bagasjen like etter og det ordner seg, men så er det noen tilfeller der bagasjen enten har blitt borte, stjålet eller skadet under transport, men det er litt mer sjeldent enn forsinkelsene.

Dropp kofferten
På grunn av kaoset oppfordret forsikringsbransjen i sommer folk til å droppe innsjekket bagasje og kun reise med håndbagasje, om muilg.

Det kan det være lurt å gjøre også om du skal reise nå på sensommeren.

- Vi skal ikke kikke for mye inn i krystallkula, men det har vært mye problemer, selv om det har bedret seg noe. Det er klart, kan man ta disse forholdsreglene og kun reise med håndbagasje, så er det absolutt å anbefale. Da er man på den sikre siden, sier Handeland.
Flere kanaler