Nesten tre ganger så mange har tatt kontakt med Giftinformasjonen om huggormbitt i april i år sammenlignet med i fjor.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Nesten tre ganger så mange har tatt kontakt med Giftinformasjonen om huggormbitt i april i år sammenlignet med i fjor. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Foto: NTB scanpix
Nesten tre ganger så mange har tatt kontakt om huggormbitt i april i år sammenlignet med i fjor.

Giftinformasjonen har fått hele 22 henvendelser i år, mot 8 i fjor og 5 i 2017.

Vær forsiktig rundt huggorm
Mette Ekeland, seniorrådgiver i Giftinformansjonen tror det skyldes at årets april var veldig varm. Hun ber folk være forsiktige om de oppdager en huggorm.

- Det er absolutt grunn til å ha respekt for huggormen og la den være i fred. Den kan bite for å forsvare seg, og det kan være farlig, sier Ekeland til P4-nyhetene.

Oppsøk lege etter huggormbitt
I Sverige har 88 tatt kontakt om huggormbitt i år, det er rekordmange, melder Aftonbladet.

- Om folk blir bitt må de prøve å ta det litt med ro for at giften ikke skal komme seg raskt rundt i kroppen, sier Ekeland. Voksne blir anbefalt å gå rolig. Om det er barn eller hund som er bitt er det lurt om disse bæres. Og det er viktig å komme seg til andre mennesker. Noen blir raskt syke og trenger sykehusbehandling. 

Giftinformasjonen anbefaler at alle som blir bitt kommer seg til lege. Men hvis det ikke oppstår symptomer i løpet av de første timene har det mest sannsynlig gått bra.
Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler