INNLAGT: 80 prosent av koronapasienter som ble innlagt på intensiven overlevde.
INNLAGT: 80 prosent av koronapasienter som ble innlagt på intensiven overlevde. Foto: Shutterstock
0:00 | 0:53
Tall P4-nyhetene har hentet fra Folkehelseinstituttets ukesrapport viser at per 8. november har 273 pasienter vært innlagt på intensivavdelinger med koronasmitte.

13 personer ligger fortsatt på intensiven. 50 personer er døde.

- Godt helsesystem
- Vi har jo klart å holde smittetallet såpass lavt, og dermed også har de med alvorlig sykdom vært såpass få at helsesystemet har klart å behandle disse på en god måte og har hatt kapasitet til dette hele veien, sier avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet, Line Vold, til P4-nyhetene.

- Det er lovende tall, og det sier noe om effektiviteten av moderne intensivmedisin, sier helsedirektør Bjørn Guldvog. 

Av de 260 pasientene som ikke lengre er inneliggende finnes det fullstendig registrering på 259, opplyser Folkehelseinstituttet. Av disse har 50 personer dødd på intensivavdeling mens 209 har blitt skrevet ut fra intensivavdelingen i live.

- Må ikke ligge på latsiden
16 prosent av de som ble innlagt på sykehus med koronasmitte ble innlagt på intensivavdelingen. Medianalderen blant disse var på 62 år, og 69 prosent hadde minst én risikofaktor, utenfor eventuelt høy alder. 

– Vi har et velfungerende helsesystem i Norge, som har klart å håndtere denne situasjonen godt, sier Vold.

Men vi må ikke legge oss på latsiden av den grunn, understreker Vold.

– Vi må ta denne situasjonen på alvor. Når vi ser utviklingen nå, så har den vært ganske dramatisk når det gjelder stigning i smittetallene, og også i Norge kan vi få en situasjon hvor helsesystemet vårt kommer i strekk, advarer Vold.
Flere kanaler