BORTE: Det var en belgisk kunde som først oppdaget at tre kors var fjernet fra Lidl-emballasjen.
BORTE: Det var en belgisk kunde som først oppdaget at tre kors var fjernet fra Lidl-emballasjen. Foto: Facebook/Lidl
Matvarekjeden Lidl er i hardt vær etter at de fjernet flere kors fra emballasjen på en rekke greske produkter i kjedens såkalte Eridanous-serie.

Matgiganten har manipulert bort korsene på blant annet gresk yoghurt, nøtter, pitabrød og moussaka – og erstattet dem med luft og hav. Bildene som er brukt som illustrasjon er tatt på den greske øya Santorini.

– Vi prøver å unngå bruk av religiøse symboler fordi vi ikke vil støte noens religiøse overbevisning, forklarte en talsperson for Lidl overfor belgiske RTL torsdag. 

Da startet bråket for alvor.


Beklager på Facebook
Nå har Lidl-kunder i blant annet Tyskland, Sverige og Danmark lagt igjen rasende tilbakemeldinger på butikkjedens ulike Facebook-sider, skriver BT.

«Diskriminerer dere nå kristne? Godt jeg har en Rema 1000 i nærheten – den vil jeg bruke framover», skriver en dansk kunde.

«Jeg er FERDIG som kunde hos dere fordi dere har fjernet korset på den greske kirken», skriver en annen.

Lidl i Danmark har kommentert saken under én av de mange kommentarene.

«Vi har solgt vår populære Eridanous-serie i Lidl-butikker i hele Europa i mer enn 10 år, og emballasjen er i løpet av den tiden fornyet flere ganger. Vi beklager veldig hvis noen har tatt den seneste fornyingen ille opp, og vil gjerne understreke at dette ikke er et bevisst statement. I lys av dette vil vi forsikre at alle tilbakemeldinger blir tatt med i betraktning når vi designer emballasjen i framtiden»


«Aldri mer»
Lidl, som for øvrig prøvde seg med dagligvaresalg i Norge mellom 2004 og 2008, uten hell, må også tåle kjeft fra sine svenske kunder.

«Ikke noe mer Lidl, verken for meg, min familie eller mange av mine bekjente!»

«Skam dere, Lidl! [...] Dette er en av de verste fornærmelsene jeg har vært borti. Aldri mer Lidl, sier jeg bare!»

Det var TV2 som først omtalte saken i Norge.


oia
MED KORS: Slik ser kirken i Oia på Santorini ut når den ikke er bildemanipulert. Foto: Pixabay/Björn Hermansson

Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler