LEGENDE: Den bitiske rockeren Ian "Lemmy" Kilmister gikk bort i natt. Her fra en Motörhead-konsert på festivalen "Rock am Ring" i 2008.
LEGENDE: Den bitiske rockeren Ian "Lemmy" Kilmister gikk bort i natt. Her fra en Motörhead-konsert på festivalen "Rock am Ring" i 2008. Foto: AFP
Frontfiguren i det legendariske rockebandet Motörhead, Lemmy Kilmister, er død, 70 år gammel. 

Det opplyser bandet på sin Facebook-side

Vokalisten, bassisten og låtskriveren døde av en aggressive kreft som han fikk konstatert så sent som 26. desember, to dager etter at han fylte 70. 


Ofte i Norge
Sammen med Motörhead spilte «Lemmy», eller Ian Fraser Kilmister som han egentlig het, et tredvetalls konserter i Norge, den siste under en måned siden. De 6000 publikummerene som var tilstede den kvelden skjønte nok at dette var siste gang de så Lemmy på scenen.

Den stående applausen etter konserten var en siste takk for 50 års tro tjeneste i rockens navn.

Rock 'N' roll
Lemmy var den erketypiske rockeren. Mannen som drakk en flaske Jack Daniels hver dag, som påsto at han hadde hatt sex med over 1000 kvinner, og var en tung bruker av narkotiske stoffer. Denne livsstilen, og imaget, holdt han gående nesten frem til sin død, selv om helsen de siste årene gjorde at han måtte roe ned litt.

Flere saker

Provoserte sykepleiere -Det er provoserende at folk ikke tar ansvar og overholder smittevernreglene. Tirsdag 11.08 2020
Flere kanaler