0:00 | 0:38
Mandag 5. juli ble en rekke land grønne, da Norge gikk over til å følge EUs terskel for grønne land. Det betyr at reisende fra disse landene slipper innreisekarantene ved ankomst til Norge.

Etter endringene mandag økte antall bookinger av pakkereiser hos Finn.no med 88 prosent, sammenlignet med de samme dagene forrige uke. Hotellbookinger økte med 65 prosent og flyreiser med 19 prosent.

Har hoppet på muligheten
- Det var flere som booket utenlandsreiser enn reiser i Norge, og den trenden har vi ikke sett før, sier Terje Berge i Finn Reise til P4-nyhetene-

Frem til nå har nordmenn bestilt seg utenlandsturer fra september og utover høsten og vinteren.

- Fra et lavt nivå er det nå mange flere som har sett for seg at de kan reise til utlandet allikevel.

- Spania og Hellas har 80 prosent av bookingene på pakkereiser, sier Berge.

Fullvaksinerte
Når det gjelder flyreiser er det norske byer som er mest populære, men også når det gjelder flybilletter er det en økning til Spania og til europeiske storbyer.

– De som velger å reise, må selv sette seg inn i reglene for karantene, testkrav og smittevern i det landet de skal til. Dette vil variere fra land til land, sa helseminister Bent Høie i slutten av juni.

Berge i Finn har ikke oversikt over hvem det er som har booket utenlandstur.

- Men sannsynligheten for at de som er fullvaksinert, den er stor.


Følgende land er grønne per 7. juli:
Belgia, Bulgaria, Estland, Frankrike, Færøyene, Hellas, Italia, Island, Kroatia, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Polen, Romania, San Marino, Slovakia, Slovenia, Sveits, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, Vatikanstaten og Østerrike.

Oransje land:
Irland, Kypros, Latvia, Monaco, Nederland og Portugal.

Røde land:
Andorra, Spania og Storbritannia.