MER OG MER: Smartteknologien krever sin plass i livene våre. Mer enn en halv million nordmenn går rundt med smartarmbånd som forteller om blant annet søvn og aktivitetsnivå.
MER OG MER: Smartteknologien krever sin plass i livene våre. Mer enn en halv million nordmenn går rundt med smartarmbånd som forteller om blant annet søvn og aktivitetsnivå. Foto: Privat
0:00 | 0:37
Økningen var størst i smartklokker og smartarmbånd, viser tall fra stiftelsen Elektronikkbransjen.

Teknologiekspert i Coxit PR, Magnus Brøyn, tror det blir det enda mer i år.

- Rett og slett fordi vi forventer mer av teknologien. Vi forventer at den skal levere mer merverdi til deg og meg i hverdagen og i livet, sier han.

Skaffer oss helseoversikt
Til sammen kjøpte vi 240 000 smartklokker i fjor, mot 80 000 i 2014, og vi kjøpte 480 000 smartarmbånd, en dobling fra året før.

- Vi liker å ta vare på helsa vår. De gir oss oversikt over hvordan vi sover, de gir oversikt over hvor mye aktivitet vi har i hverdagen. 

- Og så krever de ikke så mye av oss, de bare er der, og vi får den oversikten vi er ute etter. Det er akkurat det vi kaller smart teknologi, sier Brøyn.

Og slik teknologi er det bare å venne seg til.

- Om det er treningsarmbånd vi putter rundt håndleddet, om det er smarte klokker, eller om det er annen smartteknologi, sier teknologieksperten.