MUSKELBUNT: Hunder av rasen Staffordshire Bull Terrier er utrolig sterke, både fysisk og mentalt.
MUSKELBUNT: Hunder av rasen Staffordshire Bull Terrier er utrolig sterke, både fysisk og mentalt. Foto: AFP
Det er populært med hund i Norge, men noen hunderaser er mer populære enn andre. De siste årene har rasen Staffordshire bull terrier blitt en av de aller mest populære i hovedstaden, skriver Aftenposten.

– Det er mange grunner til at denne rasen har blitt populær. Staffordshire bull terrier er en morsom og modig rase, som er med på det meste. Rasen er en veldig populær familiehund, kjent for sin tålmodighet og hengivenhet ovenfor mennesker, sier Norsk Kennel Klubbs administrerende direktør Trine Hage til P4.

Hundeiere bør allikevel tenke seg om to ganger før de går til innkjøp av akkurat denne rasen.

– Som for alle raser oppfordrer NKK her til å kjøpe fra erfarne oppdrettere, og å lære seg sin hund å kjenne. Kjøp av hund skal alltid være fundert i en interesse for rasen og dens egenskaper, og det er viktig å ikke la seg påvirke av hvilken rase som er populær, eller velge hund på bakgrunn av dens utseende, sier NKKs administrerende direktør Trine Hage.


De siste fem årene har antall registrerte Staffordshire bull terriere doblet seg, og i fjor ble det registrert så mye som 100 valper bare i Oslo. Men dette er ikke en lekekamerat for alle, forklarer hundeinstruktør og hundeeier Hedda Josefine Hjelmark. 

– Det er den mest lojale og allsidige rasen som finnes, og det er ikke uten grunn at de blir kalt «nannydog». Men samtidig må man være obs på at en «staff» ikke lar seg pille på nesen. Om de blir angrepet, så tar de igjen. De er veldig sterke hunder, både fysisk og mentalt. De stopper ikke selv om den andre hunden er større, forteller hun til P4.


Men den fryktløse muskelhunden kan også være kosete, og Bente Moe fra rasegruppen til Staffordshire bull terrier mener den har fått et ufortjent dårlig rykte.

– Er uhellet ute, at det havner i en slåsskamp, så får den alltid skylden, selv om den ikke startet bråket. Dette er en fantastisk familiehund, den er allsidig og kan brukes både som besøkshund og til hundesport, sier hun til P4. 

Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler