DYRT: Utesteder i Oslo tar seg mest betalt i verden for en pils på pub.
DYRT: Utesteder i Oslo tar seg mest betalt i verden for en pils på pub. Foto: Shutterstock
Det er dyrt å kose seg ute i Oslo. 

Det slås nok en gang fast i kartleggingen Deutsche Bank har gjort på ulike varer og tjenester i 47 byer over hele verden. 

Store forskjeller
Hvert år publiserer Deutche Bank en oversikt over hvor det er dyrest og billigst å oppholde seg i verden. I årets utgave har de også tatt med hvilke byer som er best å bo i.

Oslo er suverent den dyreste byen å bo i for folk med det Deutche Bank kaller for «dårlige vaner». I begrepet legger de inntaket av alkohol og sigarettforbruk. 

Norge ruver også på toppen når det kommer til prisen for en øl på et utested, og for en middag for to på en italiensk restaurant.


Billig affære er dyr
Philippinene, Indonesia og Malaysia er landene å dra til dersom du vil ha en billig date. I Norge og Oslo er selv en billig affære dyr. Dyrest er Zürich i Sveits.

Til tross for at folk i Oslo ligger på åttende plass i oversikten over hvor man tjener mest, er Norges hovedstad vendens nest dyreste byen å bo i.

Zürich i Sveits beholder derfor førsteplassen som dyrest i verden.


Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler