KNUSER ALLE REKORDER: Aldri før har norske barn samlet inn så mye penger. I løpet av bare 4 måneder er det samlet inn 2,5 millioner kroner som skal gå til barn i Ukraina.
KNUSER ALLE REKORDER: Aldri før har norske barn samlet inn så mye penger. I løpet av bare 4 måneder er det samlet inn 2,5 millioner kroner som skal gå til barn i Ukraina. Foto: Shutterstock
0:00 | 0:45
Etter at krigen i Ukraina brøt ut i februar, har norske barn snart samlet inn 2,5 millioner kroner.

Det opplyser organisasjonen til P4-nyhetene.

Pengene er samlet inn av barn som har hatt basarer, gått dør-til-dør for å selge hjemmelagde smykker og auksjonert bort tegninger på nett. 

Kreativiteten har ikke hatt noen grenser, forteller rådgiver i markedsavdelingen til Redd Barna, Bertine Henriksen til P4-nyhetene. 

– Krigen i Ukraina har virkelig fått barn til å engasjere seg. Vi synes det er fantastisk å se hvor flinke barna har vært og setter stor pris på innsatsen som ligger bak hvert eneste bidrag, sier hun. 

Fuglekasser og bærenett
En av de som har samlet inn penger er Storm Sigmo Skipstad (11) fra Egersund. 

– Jeg har laget 55 fuglekasser og solgt de. Fuglekassene er malt i de ukrainske fargene og alle er nå solgt, forteller 11-åringen. Planen er å lage og selge enda flere.  

– Jeg håper pengene som samles inn kan hjelpe barna i Ukraina til å få det trygt, sier han. 

Venninnene Hedvig Carlsten Hill-Jensen (9) og Augusta Louise Geirsdatter Titlestad (8) fra Stavern kaller seg seg for "Alt blir bra jentene".  De selger bærenett med regnbue på. Snart har de solgt 1000 nett. 

– Vi har allerede overført 30.000 kroner til Redd Barna, forteller Augusta. 

Barna er stolte av at norske barn til sammen har samlet inn snart 2,5 millioner kroner. 

– Vi er glade for at så mange barn vil hjelpe andre barn, sier Hedvig. 
– Det er mye penger, sier Storm stolt.