HAR DU LEG? – Dette spillet skal gjøre folk bedre til å ikke selge alkohol til mindreårige.
HAR DU LEG? – Dette spillet skal gjøre folk bedre til å ikke selge alkohol til mindreårige.
0:00 | 0:39
Handelens ølsalgsråd (HØR) presenterte i dag en applikasjon som er ment for ansatte bak kassa i daglivarebutikker som selger alkohol.

– Vi mener dette er helt nødvendig tiltak siden såpass mange selger alkohol til mindreårige i dag, sier daglig leder i HØR, Ingvill Størksen til P4 Nyhetene.

I spillet må du ekspedere kunder fortløpende. Noen har glemt legitimasjon, andre har falsk legitimasjon, noen er synlig beruset mens andre har alt på stell.

– Det er ganske stressende å sitte bak kassen i en butikk, og det er ikke alt man rekker å få med seg. Med denne appen håper vi nå at kassamedarbeidere rundt omkring skal bli flinkere til å spørre etter legitimasjon, sier Størksen.

– Hvorfor tror du såpass mange ikke spør i dag?

– Det kan være mange grunner til det. Noen synes kanskje det er flaut om de tar feil. Men jeg, for min del, blir overlykkelig hver gang jeg blir spurt om legitimasjon, ler Størksen.

Leder i Actis, Rusfeltets samarbeidsorganisasjon Mina Gerhardsen, sier tiltaket fra Virke er et steg i riktig retning.

– At dagligvarebutikker selger alkohol til mindreårige har vært et problem i flere år. Slik er det ikke på Vinmonopolet. Med denne nye appen håper jeg nå at situasjonen blir bedre, sier hun.Flere saker

Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
- Viktig at Vy vinner
- Viktig at Vy vinner Mandag 09.12 2019
Flere kanaler