ULYKKE: En eldre mann ble mandag skadd etter å ha kjørt inn i et tre på Askøy. Istedenfor å hjelpe til, valgte mange å ta bilder av hendelsen.
ULYKKE: En eldre mann ble mandag skadd etter å ha kjørt inn i et tre på Askøy. Istedenfor å hjelpe til, valgte mange å ta bilder av hendelsen. Foto: NTB scanpix
0:00 | 0:41
Mandag ble en mann i 80-årene alvorlig skadd etter at han kjørte av veien på Askøy i Hordaland. Flere som kom til stedet begynte å ta bilder og filme istedenfor å hjelpe mannen.

På et tidspunkt skal en person nærmest ha gått inn i bilen for å fotografere hendelsen.

Nå reagerer Ambulanseforbundet, og sier folks oppførsel er uhørt.

– Trist
– Jeg synes det er veldig trist at folk ikke hjelper til på ulykkessteder, men heller tar bilder.

Det sier leder i Ambulanseforbundet, Ola Yttre.

– Jeg klarer ikke å fatte hvorfor folk velger å gjøre det. Det kan være snakk om personer som er i nød og sårt trenger hjelp, sier han og fortsetter:

– Å ta bilder av personer som er i nød, og legge det ut på forskjellige medier eller sende det til andre, er rett og slett uhørt. Det er ikke godt for noen ting. Det er bare trist, og skaper masse frustrasjon.

Etterlyser tiltak
Nå mener Yttre man må se på lovverket.

– Norge må gjøre som Sverige og gjøre det straffbart å dele bilder og film fra ulykkessteder, sier han.

1. januar i år trådte en ny lov i kraft i Sverige mot ulovlig integritetsinntrengning, som betyr at det blir straffbart å dele foto og film fra ulykkessteder. 

Ambulansepersonell i Sverige håper dette er første steget mot et fullstendig fotoforbud på ulykkessteder. Yttre mener Norge nå må følge våre naboer i øst.

– Jeg kommer til å ta dette videre inn i styret i Ambulanseforbundet i Delta, og så skal vi ta dette videre til myndighetene for å se om vi kan gå i samme retning som det Sverige har gjort.

Flere kanaler