0:00 | 0:50
I fjor mistet Oslo flere innbyggere enn på 40 år og siden april 2020 har over 37.000 mennesker flyttet fra hovedstaden, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå.

- Det er høyere boligpriser og lange perioder med hjemmekontor under pandemien som har gjort det attraktivt for Oslofolk å flytte til nærkommunene, sier sjef for Eiendomsmegler 1 Østfold og Akershus, Håkon Fossvik. 

Presser opp prisene 

Boligprisene i Oslo er gjerne høyere enn i kommunene rundt og derfor vil Oslofolk gjerne være en kjøpesterk gruppe når de skal flytte til nærkommunene. 

- For 6 millioner kroner i for eksempel Moss får du kanskje en stor enebolig, mens i Oslo ville du fått mye mindre plass, sier Fossvik. 

Og han har sett at Oslofraflytterne har bidratt til å få opp prisene i budrunder i blant annet Moss og Nordre Follo. 

Bidrar til et tøffere marked


- Boligmarkedet er tøft nå og det blir enda tøffere når de kjøpesterke mennesker fra Oslo begynner å se på boliger i nærkommunene. 

Tendensen ser en i nærkommuner til storbyene også ellers i landet, opplyser sjef i Norges Eiendomsmegleforbund Carl Geving: 

- De har bidratt til et høyere prispress på boliger i nærkommunene. 

Tviler på fortsettelse 


Men han tror ikke denne utviklingen vil fortsette: 

- Stadig flere skal nok vende tilbake til storbyene og det blir etterhvert letter å bo i byene igjen nå som samfunnet åpner helt opp. 
Flere kanaler