Tromsø  20150520.
Politiet i Tromsø orienterer om den omfattende overgrepssaken der en mannlig barnehageansatt foreløpig er siktet for overgrep mot til sammen 11 barn. Fv. Ståle Luther, leder av Barnehuset i Tromsø, etterforskningsledfer Yngve Myrvoll og konstituert politimester Einar Sparboe Lysnes, 
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Tromsø 20150520. Politiet i Tromsø orienterer om den omfattende overgrepssaken der en mannlig barnehageansatt foreløpig er siktet for overgrep mot til sammen 11 barn. Fv. Ståle Luther, leder av Barnehuset i Tromsø, etterforskningsledfer Yngve Myrvoll og konstituert politimester Einar Sparboe Lysnes, Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
0:00 | 0:38
Politiet har avhørt over hundre vitner i overgrepssaken i Tromsø, 40 av disse er barn.

Det forteller påtaleleder Einar Sparboe Lysnes.

I mai ble en mann i 30-årene siktet for overgrep mot 11 barn i barnehagen han jobbet i.

Lysnes sier de har behov for å avhøre enkelte barn på nytt, men også nye barn.

- Det er snakk om barn i kretsen rundt de aktuelle barna som avhøres, det kommer også opp nye navn i avhør med foresatte og barn som gjør at vi har behov for å avhøre også disse barna.

Knyttes usikkerhet til overgrepsbilder

Politiet har funnet seksualiserte bilder av noen av barnehagebarna i datautstyr beslaglagt hos mannen, foreløpig vet ikke politiet om noen av disse bildene er blitt delt med andre.

- Vi har verken avdekket eller har opplysninger om at bildene skal være delt, men vi har forsåvidt ikke fullført undersøkelser rundt det.

- Har dere indentifisert alle barna dere har funnet på bildene hos han?

- Vi er ikke hundre prosent i mål der, det knytter seg noe usikkerhet til noen av de, men i all vesentlighet så er de identifisert, sier Lysnes til P4 Nyhetene.

Siktelsen kan utvides

- Siktelsen er fortsatt den samme, så får vi se i forbindelse med fengslingsmøtet i neste uke, det vil bli gjort en jobb med å utarbeide en ny siktelse og det kan godt hende at siktelsen vil bli endret eller utvidet uten at jeg vil si noe mer om det akkurat nå, avslutter Lysnes.
Flere kanaler