KAN GÅ GLIPP AV PENGER: Mange åpner ikke skattemeldingen sin.
KAN GÅ GLIPP AV PENGER: Mange åpner ikke skattemeldingen sin. Foto: Shutterstock
0:00 | 0:33
1,4 millioner nordmenn har fortsatt ikke åpnet skattemeldingen sin.

Det viser tall P4-nyhetene har fått av Skatteetaten.

Ni dager igjen
Fristen for å levere skattemeldingen går ut 30. april.

- De som ikke sjekker kan gå glipp av penger de har krav på. Sjekker du ikke er det en risiko for at du enten får for lite skatt eller for mye, sier divisjonsdirektør i Skatteetaten, Marta Johanne Gjengedal.

Gjengedal sier det er ingen unnskyldning å ikke ha sjekket skattemeldingen dersom noe skulle være feil etter innleveringsfristen.

- Folk tror alt er greit
Forbrukerøkonom i Nordea, Derya Incedursun, tror det er flere grunner til at så mange lar være å sjekke Skattemeldingen.

- Folk tenker at de ikke har noen fradrag, at alt er forhåndsutfylt og at dette er noe de ikke trenger å tenke på, sier Incedursun.

Men oppfordringen fra Skatteetaten er klar.

- Alle må ta den tiden det tar å gå inn på Skattemeldingen sin. Det er en viktig hendelse i løpet av året. Det å være trygg på at det er riktige opplysninger i meldingen er umåtelig viktig, sier Gjengedal.

Mange har levert
Hun kan fortelle at det er på den andre siden 2,4 millioner nordmenn som allerede har sendt inn skattemeldingen sin. 

- Og det er veldig bra. Grunnen til at det er så viktig å gå gjennom meldingen er at vi ikke vet alt om deg. Derfor ønsker vi at alle går inn og sjekker at alle opplysningene vi har er riktig, sier Gjengedal avslutningsvis.