DRAMATISK: Den ene av de to motorene på høyre side fikk store skader.
DRAMATISK: Den ene av de to motorene på høyre side fikk store skader. Foto: AFP
Passasjerene om bord på flight AF 066 med Air France fra Paris til Los Angeles fikk seg et aldri så lite sjokk da de var midt over Atlanterhavet lørdag.

Plutselig hørte de et høyt smell, etterfulgt av at flyet begynte å riste.

– Det føltes som at vi hadde truffet en bil i 35.000 fots høyde. Det hørtes mer ut som en feil på motoren enn en eksplosjon, forteller passasjer Pamela Adams til CBC.

Saken fortsetter under innlegget

– Ristet i 20 minutter
Det viste seg at den ene motoren på høyre side, av uvisse årsaker, hadde eksplodert og fått store skader. På bilder som er lagt ut på sosiale medier kan man også se at hele motordekselet har falt av i luften.

– Vi hørte et høyt smell, og flyet begynte å falle mens det ristet. Du kunne kjenne at det var noe som var annerledes, og at det ikke var turbulens. Besetningsmedlemmene begynte å gå febrilsk fram og tilbake, og folk fikk panikk, forteller en annen passasjer, Sarah Eamigh, til New York Daily News.

Ifølge henne tok det om lag 20 minutter før pilotene klarte å stabilisere flyet igjen.


Saken fortsetter under innlegget

Nødlandet i Canada
Etter hvert ble det opplyst over høyttalerne om at det hadde vært en eksplosjon i en av motorene, og at flyet skulle foreta en nødlanding.

Det enorme Airbus 380-flyet, med 496 passasjerer og et mannskap på 24 om bord, ble dermed omdirigert til den militære flybasen ved Goose Bay i Newfoundland i Canada.

Nødlandingen fikk fint, og ingen ble skadet under flyvningen. Det er ikke kjent hva som forårsaket skadene på motoren, og flyselskapet skal nå granske episoden.Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler