VRAKET: Per Sundnes måtte forlate fagjuryen i ESC etter å ha brutt juryreglene. Her på vei fra P4s Radiofrokost tirsdag morgen.
VRAKET: Per Sundnes måtte forlate fagjuryen i ESC etter å ha brutt juryreglene. Her på vei fra P4s Radiofrokost tirsdag morgen. Foto: P4
Sist uke var alt som det skulle. Per Sundnes opplyste til P4 at han var sjef i fagjuryen for første gang. Allerede nå er posisjonen et saga blott.

Irland raste
For noen uker tilbake gjestet Per Sundnes NRK-programmet «Adresse Kiev» hvor han sa at Irland hadde mistet grepet som Eurovision-nasjon. 

Dette fikk irene til å tenne på alle pluggene. 

Grunnen er at juryreglene sier at fagjuryen skal være upartisk.

Regelbrudde resulterte i at Sundnes nå har måttet forlate fagjuryen.

– Jeg er glad for at EBU reagerte kjapt, og at alle jurymedlemmene er upartiske. Det er rettferdig at alle sangene i Eurovision blir dømt på bakgrunn av fremførelsen på kvelden det gjelder. Det sier den irske delegasjonslederen Michale Kealy til Independent.

LES OGSÅ: JOWST: – Vi liker å være underdogs

Invitert til flere fester
Per Sundnes var ved godt mot da han var gjest hos P4s Radiofrokost tirsdag morgen, like etter vrakingen fra fagjuryen. 

– Jeg er nok på en eller annen ESC-fest under finalen på lørdag, sier Sundnes.

Han vet ikke om han skal se finalen hjemme eller om han skal bort, men fest blir det.

Dersom han fortsatt hadde vært i juryen hadde nok festen måttet komme senere på kvelden. Men en positiv Per Sundnes tar nå frem sine beste triks for en fullaftens glam-fest med bingo!


Bingo!
Sundnes sier at man skal bare kaste fra seg alle de «klassiske» stemmeskjemaene. Det er ESC-bingo som sikrer den ultimate festen.

Slik gjør du:

  • Lag et ark for hvert bidrag
  • Fyll ruteme med hva du forventer fra de forskjellige bidragene før de entrer scenen
  • Når en deltaker får napp i alle rutene er det bingo!
Sundnes sier at man kan gjerne må putte noe i potten. Om dette er noe gøy til festen eller om det er en symbolsk sum kan festen velge. Selv bruker han å kaste inn en 200-lapp i innsats.

Her er et forslag til bingo-ark:

er
BINGO: – På den ultimate ESC-festen spiller man bingo! Foto: P4Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler