Nyheter

Politimann skrev ut bot til seg selv: - Det er fullt fortjent

- Det ble sådd tvil om likhet for loven.

LIKHET FOR LOVEN: Politibetjent Ingve Flikka skrev ut bot til seg selv, etter å ha blitt fersket i å se på mobilen mens han kjørte. Foto: Privat
LIKHET FOR LOVEN: Politibetjent Ingve Flikka skrev ut bot til seg selv, etter å ha blitt fersket i å se på mobilen mens han kjørte. Foto: Privat

Politibetjent Ingve Flikka fra Flekkefjord ble nylig observert mens han brukte mobiltelefon i politibilen.


«Fantastisk når politibilen kjører i byen og politibilen har nesa langt inni mobilen. Ja ja. De er vel som folk flest :-) lol», skrev en bruker på en Facebook-gruppe.

Flikka fikk med seg innlegget, og erkjente at det var han som hadde brukt telefonen. Han bestemte seg derfor for å gjøre opp for sine synder.

- Ja, det var nok jeg som brukte mobiltelefonen, og skal stå til rette for det. Det er derfor fullt ut fortjent at jeg fikk et forenklet forelegg på 1300 kroner for å ha brukt ikke-håndholdt elektronisk utstyr under kjøring, sier politibetjenten til Fædrelandsvennen, som først omtalte saken.


Saken fortsetter under innlegget


Enorm respons
- Det ble sådd tvil om likhet for loven, osv, og jeg fant det rett og rimelig å utferdige et forelegg, sier Flikka til P4.

Han forteller at responsen har vært enorm, men utelukkende positiv, etter at han publiserte bildet av boten.

- Jeg håper saken også minner folk om hvor usedvanlig farlig spesielt teksting og betjening av mobilen er i trafikken, sier Flikka.

Tidligere i sommer fikk politibetjent Arne Stavnes oppmerksomhet for en tilsvarende sak, da han skrev ut bot til seg for manglende bruk av redningsvest.