- Otto Jespersen driver et sykt korstog mot jødene etter at han nok en gang vitset om jøder i "Torsdagsklubben" på TV2.

Det mener tidligere Auschwitz-fange og lege Imre Hercz, som vil melde Jespersen til Pressens Faglige Utvalg.

 

Politianmeldt for sjikane
Komikeren ble politianmeldt av Kurt Valner etter en monolog som gikk løs på jøder i forrige ukes program, og torsdag denne uka gjentok han det flere mener er ren sjikane.

"For å være helt ærlig har jeg knapt møtt en jøde engang. Men dette regner jeg med kommer til å endre seg nå som finanskrisa er i gang. For i likhet med mange andre så må vel jeg også ta meg en tur til pantelåneren etter hvert," sa Jespersen i monologen. 

 

Imre Hercz er sjokkert, og sier at å hevde at jøder er lånehaier er en av de eldste antisemittiske fordommene som finnes.

- I tillegg sa Jespersen at jødene hang opp Jesus på korset. Det stemmer ikke. Det han gjør er å ta opp gamle antisemittiske fordommer, sier Hercz.

 

- Psykopat

- Jespersen har helt klart psykopatiske trekk. Han mangler følelser for andre, sier Hercz.

Det er flere som mener komikerens vitsing er for drøyt. Tidligere statsminister Kåre Willoch sier til Dagbladet at dette er et farlig spill.

 

- Folk flest forstår nok ironien, men det er uansvarlig å ta sjansen på at alle gjør det. Jeg frykter noen kan bli påvirket på en uheldig måte, uttaler Willoch til Dagbladet.

 

- Hvor går grensa?

Hercz er bekymret over hva Jespersen og TV2 kan ha satt i gang og vil nå melde komikeren til Pressens Faglige Utvalg.

- Hva blir det neste? Skal TV vise at mennesker blir tatt av dage? Jeg skjønner at folk må ha ytringsfrihet, men dette er misbruk av ytringsfriheten. Et sted må grensa gå, avslutter Hercz. 

Flere kanaler