Fjoråret var tidenes beste for eksport av norsk fisk og sjømat.

Til sammen ble det eksportert sjømat for 151,4 milliarder kroner, det er 30,7 milliarder mer enn 2021.

Laksen mest populær
Det ble eksportert 2,9 millioner tonn sjømat, noe som tilsvarer 40 millioner fiskemåltider hver eneste dag.

- Det er laksen som er kongen i norsk sjømateksport, sier administrerende direktør i Norges Sjømatråd, Christian Chramer.

Det ble eksportert laks for totalt 105,8 milliarder kroner. Det utgjør 70 prosent av den totale eksporten og er en økning på 30 prosent fra 2021. Etter laksen kommer torsken, så makrell, ørret, sild og sei, viser tallene.

Ikke mer sjømat
- Vi produserer og eksporterer litt mindre enn i fjor, men vi selger det til en litt bedre pris. Vi har lyktes godt med å etablere produkter i markedene som kundene vil ha, sier Chramer.

De landene Norge eksporterte mest sjømat til er Polen, Danmark og USA. Totalt ble det eksportert sjømat til 149 land, noe som er to flere enn i 2021.

Sjømatrådet har tro på at de gode tidene vil fortsette.

- Denne rekorden er vanskelig å slå, men vi går inn i 2023 med ambisjoner om fortsatt vekst, sier Chramer.