ALT SKAL VEKK: Det holder ikke å bare fjerne snøen fra frontruta før du legger ut på tur.
ALT SKAL VEKK: Det holder ikke å bare fjerne snøen fra frontruta før du legger ut på tur. Foto: Shutterstock
Det er høysesong for måking av snø og is fra bilen, og de fleste har sannsynligvis fått med seg at førerkortet kan ryke hvis du ikke skraper rutene skikkelig.

Det som kanskje ikke er fullt så kjent, er at du også må passe på å måke vekk all snø fra både panser, tak og bilskilt før kjøreturen starter.

Etter nok en natt med et stort snøfall over Østlandet, så Sør-Øst Politidistrikt seg nødt til å presisere dette i en Twitter-melding tirsdag morgen.

«Politiet minner om at bilister også er pliktig til å måke snø av tak og panser på bilene sine, ikke bare av vinduer. Kan oppstå farlige situasjoner når snøen føyker/faller av. Husk også at kjennemerkene skal være fri for snø», skriver politiet.

Saken fortsetter under innlegget

5-6000 kroner
Overfor NRK, som først omtalte saken, bekrefter politiet at førerkortet i verste fall kan ryke hvis ikke all snøen er fjernet fra bilen.

– Konsekvensen er en anmeldelse, som er strengere enn et forenklet forelegg. I ytterste konsekvens blir det førerkortbeslag. Bøtenivået ligger på 5–6000 kroner, opplyser trafikkoordinator i politiet i Grenland, Nils Anders Bruun.

LES OGSÅ: 

Flere kanaler