SMARTKLOKKE: Salget av smartklokker tar av.
SMARTKLOKKE: Salget av smartklokker tar av. Foto: Shutterstock
0:00 | 0:59
Nordmenn kjøper smartklokker som aldri før.

Første halvår i år ble det solgt 680.000 slike klokker. Det er 30.000 flere enn i hele 2020, viser ferske tall fra Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Millioner av smarte klokker 
Fra 2015 og til og med første halvår i år har nordmenn kjøpt 3.440.000 smartklokker, viser salgstallene.

Oppsvingen i salget nå skyldes pandemien, tror bransjen selv.

- Jeg tror mange har følt et behov for å holde kontroll på egen aktivitet når det har vært en del stillesitting under koronapandemien. Men vi ble overrasket over det eksplosive salget som har vært her, sier Marte Ottemo i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

- Bra for folkehelsa
Divisjonsdirektør Linda Granlund i Helsedirektoratet sier at dersom klokkeiveren indikerer at flere er aktive så er det supert for folkehelsa.

- Hvis bruken av sånne klokker får deg til å være mer motivert til å være i fysisk aktivitet så tenker jeg at det er en god ting, sier Granlund.

Hun tror mange blir trigget av slike klokker.

- Mange motiveres jo av å følge med på aktivitetsnivået, konkurrere litt med seg selv, se om en kan nå nye mål. Og da holder jo klokken kontroll på det, sier Granlund.

- Må ikke ta overhånd
- Vi må håpe at dette er bra for folkehelsa. Jeg tror at for mange kan dette fungere skikkelig bra og få folk ut døra. Men så kan det jo ta litt overhånd. Det som mange sier er at en ikke føler en har trent dersom dette ikke blir loggført, sier treningsekspert og Yngvar Andersen.

Han viser til at en del blir alt for opptatt av klokkene.

- For noen blir dette et stressmoment. Men for mange er klokkene som sagt bare bra, sier Andersen.Flere kanaler