ANKLAGER: Salma Hayek anklager Harvey Weinstein for trakassering.
ANKLAGER: Salma Hayek anklager Harvey Weinstein for trakassering. Foto: AFP
Salma Hayek (51) anklager Hollywood-produsenten Harvey Weinstein (65) for seksuelle tilnærminger og en drapstrussel.

I et åpent brev til New York Times skriver den verdensberømte skuespilleren sier at hun, som flere andre kvinner hevder å ha blitt, også har blitt trakassert av Weinstein.

- Var mitt monster
"Harvey Weinstein var en lidenskapelig kinofreak, en risikotaker, et talent innen film, en kjærlig far og et monster."

Slik innleder Hayek brevet som storavisen New York Times publiserer.

«I mange år var han mitt monster», skriver Hayek videre.

Siden New York Times i høst slapp nyheten om at den mektige filmprodusenten var beskyldt for seksuell trakassering, har 40 kvinner har stått fram og fortalt om at de har blitt trakassert av ham. Blant dem flere verdenskjente skuespillere som Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow og Rosanna Arquette. 

Hayek skriver at hun nå forteller sin historie etter å ha konfrontert sin egen feighet, inspirert av alle andre kvinner som har fortalt. 

– Nei, nei, nei, nei
Den meksikanske skuespilleren skriver at hun ba Weinsteins produksjonsselskap Miramax om å lage filmen om Frida Kahlo, der hun selv ville spille hovedrollen og gikk da med på å spille i flere andre filmer fra samme selskap.

«Lite visste jeg at det ville bli min tur til å si nei. Nei til å åpne døren til ham hele natten om natten, hotell etter hotell, sted etter sted, hvor han dukket opp uventet. Nei til å dusje med ham. Nei til å la ham se på meg dusje. Nei til å la ham massere meg. Nei til å la en naken venn av ham massere meg. Nei til å gi ham oralsex. Nei til å være naken sammen med en annen kvinne.»

Hayek sier at med alle avslagene kom Weinsteins «Machiavellianske raseri».

«Jeg tror ikke han hatet noe mer enn ordet nei», skriver Hayek.

– Truet med å kutte filmen
Hayek sier Weinstein truet med å droppe filmen "Frida" dersom ikke hun gikk med på å lage en sexscene med en annen kvinne.

– Og han forlangte full nakenhet forfra, skriver Hayek, som til slutt gikk med på kravet – av frykt for at filmen skulle bli stoppet.

Hun hevder også at filmprodusenten truet henne på livet:

«Han prøvde å overtale meg, for så å si at han ville drepe meg», skriver Hayek.

Weinstein har ikke kommentert saken i New York Times. Han har hele tiden nektet for å ha gjort noe ulovlig og hans advokater har sagt at de vil svare på beskyldningene om trakassering på en hver juridisk arena og at de forventer at Weinstein vil vinne fram.

Weinstein.
WEINSTEIN: Filmmogul Harvey Weinstein anklages for seksuell trakassering av flere kvinner. Selv nekter han for påstandene. Foto: AP


Flere kanaler