MER: Nordmenn strømmer til strømmetjenestene, og konflikten mellom Canal Digital og Discovery kan være med å bidra til dette, tror Magnus Brøyn i Coxit PR.
MER: Nordmenn strømmer til strømmetjenestene, og konflikten mellom Canal Digital og Discovery kan være med å bidra til dette, tror Magnus Brøyn i Coxit PR. Foto: Ap
0:00 | 0:40
Kundene som har mistet blant annet TV Norge og MAX får strømmetjenesten DPlay av Canal Digital, slik at de kan se programmene på nett. 

Er lei
Teknologileder i Coxit PR, Magnus Brøyn mener dette viser folk flest at strømmetjenester er et alternativ.

- Og hvorfor viser det at det er et alternativ? Jo, fordi de har ikke andre alternativer, disse to og en halv millionene nordmenn som er uten TV Norge, og som etterhvert begynner å synes det er litt kjedelig, sier Brøyn.

Når de store aktørene ikke klarer å rydde opp, går kundene over til strømming.

- Og når vi først har begynt å strømme, strømmer vi ikke tilbake til de gamle lineære løsningene. Da vil vi bare strømme mer og mer, sier teknologilederen.

Kraftig økning
49 prosent av oss abonnerte på strømmetjenester i fjor, mot 37 prosent i 2014 og 20 prosent i 2013. Netflix er den klart mest populære tjenesten. 38 prosent av husholdningene har et Netflix-abonnement, viser tall fra stiftelsen Elektronikkbransjen.

- Vi kommer til å strømme mer variert. Vi vil at det skal strømme på, så det kommer i strie strømmer fremover, sier Magnus Brøyn.Flere kanaler