HEDRET: Her motar Signe Kongens fortjenstmedalje i sølv.
HEDRET: Her motar Signe Kongens fortjenstmedalje i sølv. Foto: NTB scanpix
Signe Gjerstad sovnet stille inn den 21. desember 2017, 86 år gammel. I 63 år har hun vært gift med «Snåsamannen», Joralf Gjerstad. Sammen har de tre barn og seks barnebarn.

I et minneord skrevet av Trønder-Avisa står det at i godt over 60 år har Signe vært Joralf sitt viktigste ankerfeste. Og at det ikke er mange som forstår hvor viktig hun har vært for det livet Joralf har levd. 

«Han har forstått det, og satt pris på det. Hver gang han har snakket i offentligheten har han trukket frem hennes betydning – og ikke minst styrken i deres samliv» skriver t-a.no.

I 2011 fikk Signe Marie Gjerstad Kongens fortjenstmedalje. Og i 2012 fikk hun også «Godhjertaprisen» for god servering til alle menneskene som kom innom hos Snåsamannen. Joralf og Signe har bodd sammen på Snåsa sykehjem den siste tiden.

signe gjerstad
PÅ SLOTTET: Signe hilser kong Harald og dronning Sonja under medaljeseremonien. Foto: NTB scanpix

«Den største dagen jeg har opplevd. Jeg har arbeidet mye i ensomhet, men Signe har sittet ved min side. Hun har gjort så mye for meg. Vi er to som har gått den smale vegen, og nådd fram.»  Sa Snåsamennen etter Signe ble tildelt fortjenstmedaljen i følge t-a.no

«Signe Gjerstad har levd et hektisk liv, uten at hun har søkt det. Det ble sånn når gårdsplassen var full av biler, telefonen ringte i ett og alle skulle ha tak i ektemannen. Selv satte hun mest pris på stundene hun og Joralf kunne ha sammen. Bare de to» t-a.no


Flere kanaler