PISTOL: Passasjeren overleverte våpenet til besetningen.
PISTOL: Passasjeren overleverte våpenet til besetningen. Foto: Shutterstock
En nøden flypassasjer fikk seg litt av en overraskelse da vedkommende kom inn på flytoalettet under en flyvning mellom Manchester og New York tidligere denne måneden.

Inne på toalettet lå det nemlig en skarpladd pistol, skriver The New York Times.

Våpenet var gjenglemt av en betjent fra The Federal Air Marshal Service, som har ansvaret for sikkerheten ombord på utvalgte flyvninger i USA. Passasjeren som fant våpenet leverte det rett til kabinpersonalet, som igjen ga det tilbake til betjenten.

– Mangler trening
Betjenten som glemte våpenet sitt skal ifølge The New York Times ikke ha rapportert inn hendelsen før etter et par dager. Likevel skal den nyutdannede betjenten ha fått fortsette i aktiv tjeneste. 

Lederen av Air Marshal-betjentene sin interesseorganisasjon, John Casaretti, mener nyutdannede betjenter bør få bedre utdanning.

– Disse sjeldne hendelsene må granskes nøye, og et mentorprogram av nyutdannede kan redusere lignende problemer, sier Casaretti til CNN.

Hvert år bruker amerikanske myndigheter flere titalls milliarder kroner på disse vaktene, til tross for at de kun dekker i underkant av 1 prosent av alle flyvninger i USA. 

Ifølge CNN har det ikke blitt rapportert om at betjentene har avverget noen terrorangrep de siste 15 årene.


asd
DRAMATISK: En passasjer på en Delta-flyvning fant tidligere i april en skarpladet pistol Foto: Reuters


Flere kanaler