MÅTTE BRÅBREMSE: Helene Lundin (18) ble skuffet over at bilisten nektet å ta ansvar for det som skjedde.
MÅTTE BRÅBREMSE: Helene Lundin (18) ble skuffet over at bilisten nektet å ta ansvar for det som skjedde. Foto: Privat
Mopedist Helene Lundin (18) var allerede langt inne i rundkjøringen i Sandvika da hun ble oppmerksom på en bil som kom mot henne i full fart.

– Jeg måtte bråbremse og veltet på den våte asfalten. Det endte med at jeg fikk skrubbsår i låret og en forslått ankel. Også fikk mopeden fikk store skader, fortalte 18-åringen til Aftenposten før helgen.

Hendelsen skjedde torsdag ettermiddag, ikke langt fra Sandvika stasjon.

Bilisten skal ha stoppet i etterkant, men nektet å skrive skademelding ettersom mopeden og bilen aldri var borti hverandre. Han oppga også et navn og telefonnummer som begge viste seg å være falske.

– Ubegripelig
Helenes far, advokat Christian Lundin, reagerte sterkt på episoden, og skrev et Facebook-innlegg som i skrivende stund er delt mer enn 6.000 ganger.

«Du etterlot deg en skadet jente på 18 år, og en smadret moped som sannsynligvis må vrakes. Min datter klarte ved hjelp av andre å komme seg hjem. Vi har forsøkt å ringe deg, men det viser seg at navnet og nummeret du oppga var falskt.

Du har; 1) Ikke varslet politiet selv om det var en personskade, 2) Nektet å fylle ut skademelding, 3) Reist fra stedet uten å hjelpe min datter som ble skadet, og 4) Oppgitt falskt navn og telefonnummer.

Hvordan du kan begå en så simpel handling er ubegripelig», skrev Lundin i innlegget.

Saken fortsetter under bildet

helene
SKADET: Både Helene (18) og mopeden fikk seg en trøkk i episoden. Foto: Privat

Angret seg
Lørdag kveld fikk familien en etterlengtet og noe overraskende telefon. Det var den etterlyste bilføreren som var på tråden. Vedkommende viste seg å være en forretningsmann i 40-årene fra Bærum.

– Han angret seg og syntes det han hadde gjort var veldig dumt, forteller Lundin til P4.

Far, datter og bilfører ble enige om å møtes på ulykkesstedet for å skrive skademelding.

– Helene syntes det var ubehagelig å møte ham igjen, og for henne var det skuffende at en voksen mann kunne utnytte situasjonen på denne måten. Men han fremsto som en angrende synder og påtok seg ansvaret for det som skjedde, sier Christian Lundin.

«Mistet hodet»
Bilisten hadde ingen god forklaring på hvorfor han hadde oppført seg som han gjorde.

– Han fortalte at han hadde mistet hodet og at det han gjorde var veldig dumt.

Nå regner Lundin med at politiet, som har fått det reelle navnet på den angrende synderen, følger opp saken.

– Det har vært veldig rørende å se det enorme engasjementet. Telefonen har ikke stått stille de siste dagene, og mange har hjulpet til med å dele, sier faren.

LES OGSÅ: Politiet fikk melding om død mann i parken – var mann som solte seg


Flere kanaler