STUNT: I forkant av Æ-lanseringen i januar, ble mange Rema 1000-skilt endret.
STUNT: I forkant av Æ-lanseringen i januar, ble mange Rema 1000-skilt endret. Foto: NTB scanpix
Rema-direktør Lars Kristian Lindberg, som har vært ansvarlig for Æ-appen og Rema 1000s bestevennstrategi, trekker seg fra sin stilling.

«Jeg bekrefter at jeg ikke lenger jobber i Rema 1000. (...) Utover dette har jeg ingen kommentar.», skriver Lindberg i en sms til Nationen.

Rema 1000 har nå sendt ut en pressemelding der de bekrefter at Lindberg er ferdig i selskapet.

– Lars Kristian Lindberg har lang og bred erfaring fra ulike stillinger hos oss, og har bidratt på en positiv og offensiv måte i Rema 1000. Vi ønsker Lars Kristian lykke til videre – og takker for ti fine og produktive år sammen, sier administrerende direktør i Rema 1000 Ole Robert Reitan i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Gøril klaget på Remas lammekjøtt – 15 minutter senere ringte det på døra

Saken fortsetter under bildet
lindberg
SLUTTER: Innkjøpsdirektør Lars Kristian Lindberg har sluttet i Rema 1000. Her avbildet under lanseringen av kundeprogrammet Æ. Foto: NTB scanpix

Krisetall
Lindberg lanserte Æ-appen med brask og bram foran pressen og 600 kjøpmenn i januar i år, og omtrent samtidig ble bestevennstrategien først omtalt. Siden den gang har det gått nedover med dagligvaregigantens omdømme og markedsandeler.

I juni skrev Aftenposten at også omsetningen hadde falt med 4,2 prosent så langt i 2017, mens konkurrentenes omsetning hadde økt.

– Vi gjorde en feil. Det har med kommunikasjonen å gjøre. Tanken var god, men måten vi innførte det på var ikke bra. Det er vi enige om, sa Odd Reitan om bestevennstrategien i et intervju med Dagens Næringsliv i mars.

Lindberg selv, som har vært i Rema-systemet siden 2007, hevder avgangen skjer uten dramatikk.

– Jeg vil takke for flotte år i Rema 1000. Det har vært et privilegium å jobbe i dette fantastiske selskapet gjennom ti år. Jeg vil takke samtlige kjøpmenn og kollegaer som jeg har hatt gleden av å jobbe sammen med. Jeg vil også takke Ole Robert for et godt samarbeid og tilliten han har vist meg. Når våre veier nå skilles - så er det ingen dramatikk i det. Jeg ser frem til nye utfordringer og ønsker Rema 1000 alt vel i fremtiden, sier Lindberg i pressemeldingen.


Flere saker

- Kan bli krise i eldreomsorgen - Det er en potensiell krise for eldreomsorgen at to av tre helsefagarbeidere jobber deltid. Onsdag 17.07 2019
Flere kanaler