KALLENAVN: Mogul er kallenavnet Secret service skal bruke på Donald Trump
KALLENAVN: Mogul er kallenavnet Secret service skal bruke på Donald Trump Foto: Afp
Nå får "The Donald" beskyttelse av Secret service. Kodenavnet de skal bruke er passende for milliardæren: MOGUL.

Det er Fox news som skriver at kodenavnet Secret service sannsynligvis kommer til å bruke på den styrtrike presidentkandidaten er "Mogul." Det skal være Donald Trump selv som har valgt dekknavnet etter å ha fått en liste med rundt 10 navn han kunne velge blant.

Både Trump og Ben Carson, en annen republikansk presidentkandidat, får fra og med denne uken livvakter fra Secret service.

Artikkelen fortsetter under bildet
Mogul
BESKYTTET: Både Trump, og sveisen hans, er beskyttet av Secret service fra denne uken av Foto: Reuters

Det er vanlig at personer som får beskyttelse av Secret service får et kodenavn. Navnet er ikke hemmelig, det brukes rett og slett for å ha et kort og enkelt navn som agentene kan bruke seg imellom.

Hver person eller familie som er under Secret service beskyttelse får tildelt en bokstav. Trump fikk bokstaven "M" og valgte selv MOGUL som et akseptabelt kodenavn.

Passer personligheten
Det er tradisjon at amerikanske presidenter får tildelt kodenavn som passer personligheten. Ronald Reagan var skuespiller før han ble president, og fikk det hollywood-vennlige navnet "Rawhide". Dwight D. Eisenhower hadde en forkjærlighet for golf og fikk tilnavnet "Scorecard"

Artikkelen fortsetter under bildet
barack
R: Barack Obama fikk en liste med 10 navn på R som han kunne velge blant. Foto: Reuters

President Obama valgte selv kodenavnet "Renegade" etter at han og familien fikk tildelt bokstaven R.  Kona Michelle Obama bruker kodenavnet "Renaissance"

Artikkelen fortsetter under bildet
Clintons
90-TALLS NAVN: Hillary og Bill Clinton har hatt kodenavn i over 20 år Foto: Afp

Kodenavnene til tidligere president Bill Clinton og kona Hillary Clinton viser at familien Clinton fikk tildelt bokstaven "E" en gang tidlig på 90 tallet. Bill har kodenavnet "Eagle" og Hillary fikk navnet "Evergreen", et kodenavn hun har beholdt både som senator, utenriksminister og nå som presidentkandidat.

Flere saker

Kulderekord i Lom Mens juni ble en måned preget av varmerekorder, har juli startet med kulderekord. Lørdag 04.07 2020
Flere kanaler