Foto: Privat

Geologer skal mandag formiddag undersøke rasområdet langs riksvei 70 ved Oppdølstranda på Nordmøre.

Steinraset søndag tok med seg to biler, og en 42 år gammel mann ble alvorlig skadd.

 

- Bare flaks

Malin Torske og kjæresten Øyvind Nordvik var på vei mellom to tunneler da raset kom. Hun mener det bare var flaks at de overlevde.

 

- Vi gasset opp og tenkte vi måtte komme oss inn i tunnelen, men før vi kom så langt fikk vi en stor stein på panseret og en i frontruta. Like før vi kom inn i tunnelåpningen kom det er kjempestein, men det gikk heldigvis over bilen, sier Torske til P4.

 

Hun mener de hadde kjempeflaks som kom unna uten store skader.

 

- Hadde den kjempestore steinen truffet bilen hadde vi nok ikke vært her i dag. Den var nesten på størrelse med bilen.

 

Frykter nye ras

Distriktsvegsjef i Nordmøre og Romsdal Jan Arild Johansen, sier at området nå skal undersøkes grundig fordi det er frykt for nye ras.

 

- Vi har geolog og driftspersonell på vei til stedet, og vi har hyret et helikopter for å komme så nær at vi kan bedømme situasjonen.

 

Lokalbefolkningen mener området har vært rasutsatt i mange år. Detter er en oppfatning de deler med Johansen.

 

- Det er en veldig kjent problematikk for oss. Her i Møre og Romsdal har vi mange trekninger som er veldig rasutsatte, og dette er en av de kjente. En fullgod rassikring på denne strekningen har vi ikke før vi har tunnel, sier Johansen til P4.


Flere saker

Vinn 50.000,- til ditt idrettslag!
Vinn 50.000,- til ditt idrettslag! Tirsdag 19.05 2020
- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler