SPAR PENGER: Hvis du drar til Stjørdal kan du ta lappen for bare 3000 kroner.
SPAR PENGER: Hvis du drar til Stjørdal kan du ta lappen for bare 3000 kroner. Foto: NTB scanpix
Å skaffe seg lappen kan bli en kostbar affære. Mange må ut med over 20.000 kroner for å få lov til å kjøre rundt på fire hjul, men det er ett sted i landet de tilbyr opplæringen til en langt billigere pris.

Jan Petter Wigum er lektor på Nord Universitet, et av få som utdanner kjøreskolelærere her til lands, og han kan gi ungdommer oppkjøring som kun vil koste dem dokumentavgifter til veivesenet, skriver NRK

– Vi utdanner 100 elever i året, og for at studentene våre skal få god nok undervisningstrening driver vi en trafikkskole der vi gir folk helt normal trafikkopplæring som munner ut i en førerprøve, forklarer han til P4. 


Fraværsproblematikk
Flere hundre ungdommer har benyttet seg av tilbudet, men nye fraværsregler i skolen har gjort sitt til at de nå mangler ungdommer som kan komme og kjøre opp hos dem. 

– Det er klart at elvene har blitt mer opptatt av å være på skolen enn andre ting, og det er veldig bra, men det har ført til at våre studenter sliter litt med å få fylt opp timene sine, forklarer Wigum. 

Saken fortsetter under bildet
Opplæring
ELEVER: Både den som skal ta lappen og instruktøren er i dette tilfellet elever. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

LES OGSÅ: For deg som er ute på to bein – slik skal du gå på glatta for å unngå å falle

Åpent for alle
Han håper derfor nå at flere vil få øynene opp for denne muligheten og melde seg på via søknadsskjemaer på universitetets nettsider.

– Vi tilbyr hele sulamitten, alt fra trafikalt grunnkurs og frem til den dagen førerprøven er det, sier Jan Petter Wigum. 

Skolen vil helst ha 16-åringer ettersom studentene ved universitetet har et toårig opplæringsløp. Begynner du som 16-åring vil du med andre ord få lappen når du fyller 18 år.  

Har du tid til å reise til og fra Stjørdal over en lengre periode kan du med andre ord spare mangfoldige tusenlapper.

– Det er ingen begrensninger når det kommer til hvor langt unna man kan bo. Man legger opp et løp sammen med studenten som er ansvarlig for opplæringen og ettersom det går over så lang tid vil det være mulig å få det til innenfor dagens fraværsregler. Vi har også mulighet for kjøretimer på ettermiddagen, oppmuntrer Wigum. 

Søknadsfristen er 1. mars og opplæringen starter førstkommende høst. 


Flere kanaler