Foto: Maria Lillebo/ P4

Med sensasjonelle overskrifter som « Kvinne fødte fisk» og « Halve Norge godtar utro dronning» og med annonsesidene fulle av prostituerte som averterte sine tjenester, skapte ukeavisa Søndag søndag jevnlig lurveleven.

 

Det gikk til og med så langt at spørsmålet om å stoppe utgivelsen kom opp i Stortinget.

 

- Nei, det var aldri kjedelig å jobbe i Søndag Søndag. Vi var litt rampete. Jeg er nok den eneste som har gitt ut illegal avis etter krigen, ler mannen bak den kontroversielle avisen, Hroar Anton Hanssen til P4.

 

I 2002 ble avisa anmeldt for brudd på hallikparagrafen ved å tillate prostituerte å annonsere, og i 2004 ble avisen dømt i Oslo tingrett. Senere samme år opphevet imidlertid lagmannsretten dommen.

 

Hanssen etablerte ukesavisen i 1986, og utgivelsen hadde et opplag på 70.000 før Dagbladet og VG kom på markedet med sine søndagsaviser i 1990. Etter en rettssak om utgiverrettighetene, og påfølgende konkurs i 2006, var det slutt.

 

Hanssen, som vant rettighetskampen, planlegger nå å gjenreise søndagsavisa, og håper å være i salg før jul.

 

- Det kribler litt i magen, jeg har jo jobbet med avisa siden 1986. Det blir den samme avisa som folk kjenner fra tidligere - en blanding av nyheter, sport og underholdning - minus sexannonsene, da, sier Hanssen til P4.  

 

søndag søndag
Foto: Maria Lillebo/ P4

Hroar Anton Hanssen tør ikke utfordre hallikparagrafen en gang til. Foto: Maria Lillebo/P4.