TRØBBEL: Mange har blitt møtt av denne meldingen når de har forsøkt å logge seg inn hos Skatteetaten torsdag morgen.
TRØBBEL: Mange har blitt møtt av denne meldingen når de har forsøkt å logge seg inn hos Skatteetaten torsdag morgen. Foto: Skjermdump
Sent onsdag kveld ble skattemeldingen gjort tilgjengelig for 4,8 millioner nordmenn, men, nærmest tradisjonen tro, har det vært store problemer med innloggingen på Skatteetaten.no og Altinn.no.

«Det er mange som vil se skattemeldingen sin nå. Prøv igjen om en stund», står det på Skatteetatens sider.

– Det er stor pågang nå i morgentimene, og noen som opplever at de må vente litt før de kommer inn i skattemeldingen. Det er ingen teknisk feil, det er rett og slett trafikkvolum i innloggingsløsningen. Erfaringsmessig er det mange som sjekker i morgentimene, og høy trafikk kan gi ventetid, sier kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten, Christina Strand, til E24.

Problemene startet, ifølge NTB, allerede sent onsdag kveld, og har fortsatt utover morgentimene torsdag.

– Vi vet ikke alt om deg
Omtrent 8 av 10 nordmenn kan vente seg å få tilbake penger i skatteoppgjøret.

– Folk som får igjen på skatten får i gjennomsnitt tilbake 11.800 kroner, mens de som må betale restskatt i gjennomsnitt må ut med 25.900 kroner, sier skattedirektør Hans Christian Holte til P4.

I 7-tiden torsdag morgen hadde rundt 635.000 nordmenn åpnet skattemeldingen.

– Det viktigste er at du går inn og sjekker at de opplysningene vi har om deg er riktig. Vi vet ikke alt om deg, selv om vi har en forhåndsutfylt selvangivelse, sier Holte.

Fristen for å levere skattemeldingen er, som tidligere, 30. april.
Flere kanaler