Foto: Shutterstock
Politiet i Arendal mottok søndag ettermiddag et noe uvanlig anrop.

En oppgitt beboer var nemlig lei av å bli forstyrret av naboen – som hadde begynt å støvsuge bilen. Så lei var han, at han valgte å ringe politiet, skriver Agderposten.

«Denne saken blir ikke prioritert», meldte politiet på Twitter.

Saken fortsetter under innlegget

Ifølge loven om helligdagsfred er det «utilbørlig larm» som er forbudt.

«På helligdag fra kl 00 til kl 24, samt påske-, pinse- og julaften etter kl 16 skal det være helligdagsfred som ingen noe sted må forstyrre med utilbørlig larm», står det i paragraf 3 i «Lov om helligdager og helligdagsfred».

Om støvsuging faller inn under denne definisjonen er ikke klart, men i det konkrete tilfellet i Arendal valgte politiet å la saken ligge.

– Noe støy må man tåle. Ellers er det stille i Agder, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Per Kristian Klausen, til Agderposten.


Uklare grenser
Den omdiskuterte loven har ført til mye å gjøre for norsk politi de siste årene – ofte fordi grensen mellom utilbørlig og «akseptabel» støy synes vanskelig å definere for hver enkelt.

*En mann fra Porsgrunn ble i 2013 så sint da han ble vekket av en gressklipper søndag morgen, at han jaget den plenklippende naboen opp i et brenneslekratt, ifølge Telemarksavisa.

*I 2011 måtte fire menn stå (søndags)skolerett for politiet etter å ha brukt hver sin motorsag i et boligområde på Jessheim, skrev Romerikes Blad.

*En minigraver i bruk på en søndag i Kragerø første også til politiutrykning, skrev TV2 for noen år tilbake. Mannen skal ha fått klar beskjed om å stanse arbeidet.


trimmer
BRÅKER: Bruk av gresstrimmer på en søndag er nok blant aktivitetene som mange vil definere som «utilbørlig støy». Foto: Shutterstock

Flere kanaler