Antallet førerkortbeslag har de siste tre årene vært 49 prosent høyere i juni, juli og august enn i andre måneder i året.

Det viser tall P4-nyhetene har fått fra Utrykningspolitiet.

– Om det er slik at faktisk flere kjører fortere nå, eller om det er vi som har blitt enda flinkere til å avdekke vet vi ikke. Men vi tar uansett flere for å kjøre for fort og det er bekymringsfullt, sier UP-sjef Steven Hasseldal.

Mange mistet lappen i fjor

I fjor sommer beslagla Utrykningspolitiet 2482 førerkort på grunn av for høy fart.

Gjennomsnittlig for de tre siste årene ble det beslaglagt 686 førerkort per måned i sommermånedene. I de øvrige månedene er gjennomsnittet 460.

Hasseldal tror det blir minst like mange beslag i år.

– Selv om det åpnes for mer og mer utenlandsreise vet vi at mange kommer til å tilbringe sommeren i Norge og da blir det mange på veiene, sier Hasseldal.

Mer synlighet

Gjennom "Aksjon Grønne Veier" håper Hasseldal at de vil være enda mer synlig på de norske veiene i sommer.

– Vi regner med at det blir stor utfart særlig ned mot Sørlandet og ikke minst nordover mot Lofoten. Så det vil være langs disse veiene vi vil prioritere våre kontroller, forteller UP-sjefen.

Antall førerkortbeslag falt noe i perioden januar til juni i år, sammenlignet med samme periode i fjor, med en nedgang på sju prosent.

UP har flere ganger påpekt at folk kjørte fortere etter nedstengingen i fjor vår, fordi det var færre biler på veiene. Selv om det er en nedgang så langt i år, er antall førerkortbeslag 22 prosent høyere enn de seks første månende i 2019.

Flere kanaler