KAN ENDRE REISEN: Reisende som ikke tør å reise til Barcelona etter terrorangrepet torsdag, kan booke om billetten hos både SAS og Norwegian.
KAN ENDRE REISEN: Reisende som ikke tør å reise til Barcelona etter terrorangrepet torsdag, kan booke om billetten hos både SAS og Norwegian. Foto: AFP
0:00 | 0:37
Både SAS og Norwegian tilbyr nå passasjerer som skal til Barcelona ombooking, dersom de ønsker det etter terrorangrepet i den spanske storbyen torsdag.

SAS har en flyvning fra Arlanda til Barcelona i dag, og enkeltavganger fra Arlanda og Oslo i helgen, forteller pressevakt i flyselskapet, Tonje Sund, til P4 Nyhetene.

– Vi tilbyr selvfølgelig ombooking for våre passasjerer hvis de ikke ønsker å reise til Barcelona i helgen, sier Sund.

Følger utviklingen
Hun oppfordrer reisende til å følge med på SAS sine nettsider for å få siste informasjon. Sund sier det så langt ikke har kommet noen henvendelser.

– Men vi følger selvfølgelig utviklingen nøye utover dagen, sier hun.

Norwegian opplyser til P4 Nyhetene at også de tilbyr ombooking for sine reisende. Passasjerer med billetter til Barcelona kan få endret avreisen frem til 7. september. 

Passasjerer kan også få full refusjon dersom de bestiller ny billett til et annet reisemål med Norwegian.

Få henvendelser tidligere
Ved lignende terrorhendelser i andre europeiske byer tidligere har SAS merket liten pågang fra reisende som vil endre billetten.

– Det kan ha vært en umiddelbar liten nedgang, men på generelt grunnlag ser vi at det ikke er nedgang på destinasjoner som Paris, Nice og London på grunn av eventuell terrorfrykt, forteller Tonje Sund i SAS.

To angrep
13 mennesker ble drept og 119 skadd da en person i en bil kjørte inn i folkemengden på den travle gaten La Rambla i Barcelona torsdag.

Natt til fredag gikk terroralarmen på nytt, da et kjøretøy meide ned fotgjengere i byen Cambrils, rundt ti mil lenger sør.

Fem gjerningsmenn ble skutt og drept av politiet etter angrepet, mens sju fotjengere skal ha blitt skadd. Tre personer er så langt pågrepet etter terrorangrepene.