• 05.02.14
  Totalforbud mot røyk om 15 år
  0 min
 • 14.02.14
  Totalforbud mot røyk om 15 år
  0 min
 • 14.02.14
  Totalforbud mot røyk om 15 år
  0 min
Antall daglige røykere er halvert siden røykeloven ble innført for snart ti år siden. 1 av 3 nordmenn røyker og eller snuser i dag.

Guldvog ser for seg null røykere i fremtiden.

- Jeg tror vi går i retning av at røyking forsvinner og at vi får et totalforbud på røyking.  Jeg ser for meg at dette kan skje i løpet av 15 til 20 år, sier Guldvog til P4 Nyhetene.


- Befolkningen fortjener det


Han sier man skal respektere og hjelpe de som er avhengige av å ta seg en blås, men at samfunnet vårt etterhvert blir helt røykfritt.

- Fordi det fortjener i grunn den norske befolkningen, og det vil spare utrolig mange tapte liv, sier Guldvog.

Helsedirektøren sier det til syvende og sist er et politisk ansvar.

- Jeg  vil understreke at vi fra et faglig ståsted gleder oss over utviklingen og ser muligheten for at befolkningen selv vil ønske seg dette i årene fremover, sier Guldvog.


- Forbud ikke veien å gå


Helseminister Bent Høie (H) var selv  en forkjemper for røykeloven i sin tid, men han  har ikke tro på at politikerne kan tvinge folk til å slutte helt.

- Jeg tror ikke virkemiddelet er et forbud. Vi må heller i større grad begynne å jobbe med de som røyker og som ikke har slutta på tross av alle disse reguleringene som politikerne har kommet med, istedenfor å regulere livet til de som røyker, sier Høie til P4 Nyhetene.