STUNTET GIKK GALT: Redningsmannskaper leter etter de to savnede skuespillerne.
STUNTET GIKK GALT: Redningsmannskaper leter etter de to savnede skuespillerne. Foto: Skjermdump/YouTube/AFP
To indiske skuespillere mistet livet da de hoppet uti en innsjø fra et helikopter søndag.

I alt tre menn gjennomførte hoppet ved Thippagondanahalli-reservoaret, som ligger i nærheten av millionbyen Bangalore i India.

To av dem, Raghav Uday og Anil Verma, druknet da de ikke klarte å svømme i land. Tredjemann, Duniya Vijay, skal ha spilt hovedrollen i filmen, og han kom seg uskadet i land.


Helikopterscenen skulle være klimakset i den nye filmen, og ifølge indiske medier kunne ingen av de to omkomne svømme særlig godt.

- Det er første gang jeg hopper fra en sånn høyde. Så jeg er litt nervøs, er ikke sikker på hva som vil skje. Jeg kan ikke svømme veldig godt (...) Jeg har bare svømt 10-20 meter tidligere, fortalte Anil til en lokal TV-stasjon, ifølge Thenewsminute.

- Det har ikke vært noen spesielle forberedelser til denne scenen. Tre av oss vil hoppe. Det er alt jeg vet. Resten er opp til Gud, supplerte Uday.

Flere lokale TV-kanaler hadde møtt opp for å filme stuntet, og videoer av hendelsen sirkulerer derfor på nettet.

Saken fortsetter under bildet
helikopter
DRAMATISK: De tre skuespillerne kjemper for å holde hodet over vannet etter å ha hoppet fra helikopteret. De prøver å svømme mot land, men bare sekunder senere må to av dem gi opp. Foto: Skjermdump/YouTube/News9

Filmprodusentene hadde ingen båt utplassert helt i nærheten av der de tre hoppet, og det tok derfor noe tid før de fikk igang en redningsaksjon. Da var det for sent for to av dem.

Saken har skapt et voldsomt raseri i India, og politiet har nå startet etterforskning av produsentene.

Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler