PENGER Å TJENE: Flere vil velge leie ut hytta når de ikke bruker den selv for å finansiere dyr strøm, tror flere eksperter. Illustrasjonsfoto.
PENGER Å TJENE: Flere vil velge leie ut hytta når de ikke bruker den selv for å finansiere dyr strøm, tror flere eksperter. Illustrasjonsfoto. Foto: Shutterstock
Skyhøy strømpris kan gjøre at flere velger å leie ut hytta, tror flere eiendomsmeglertopper.

Strømstøtten fra staten gjelder ikke hytter og nylig slo Hytteforbundet alarm om det de kaller en økonomisk katastrofe med tredoblede strømregninger på hytta i vinter.

Viktig for å finansiere
Administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen, sier det kan få hyttefolk til å gjøre noe de ikke pleier å gjøre.

- Nordmenn har stort sett ikke leid ut hyttene sine i veldig stor grad. Om strømprisene forblir høye vil det være en viktig måte å kunne bidra til finansieringen av hytta på, sier Lauridsen til P4-nyhetene.

Han tror ikke rekorddyr strøm i noen måneder nå vil få stor betydning for hyttemarkedet totalt sett fremover, etter at rekordmange har kjøpt seg hytte under pandemien.

Stor etterspørsel
Heller ikke administrerende direktør i Norges eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving tror strømregningene vil få mange til å vurdere å selge igjen.

Men i likhet med Lauridsen tror han flere vil se på muligheten for utleie.

- Særlig slik situasjonen er nå, hvor mange holder seg i Norge på grunn av korona, og det er stor etterspørsel etter utleiehytter.

- Folk kan gjøre det, både for å delfinansiere hytta og for å sørge for at den ikke står tom hele året, sier Geving til P4-nyhetene.

Flere yngre enn eldre
Ifølge hyttesjef i DNB Eiendom, Tone Krange, er eldre hytteeiere i liten grad interessert i å leie ut hytta og hun tror ikke den dyre strømmen vil endre på det.

Men hun viser samtidig til at de yngre i større grad gjør det allerede.

- Vi ser at de yngre tenker mye mer på å finansiere hytta på denne måten. De kjøper også hytte på destinasjoner der folk vil være, sier Krange til P4-nyhetene.

Flere kanaler