ELSKER OSLO: Flere og flere turister velger seg Norges hovedstad som reisemål.
ELSKER OSLO: Flere og flere turister velger seg Norges hovedstad som reisemål. Foto: NTB scanpix
0:00 | 0:41
Tall fra Oslo Visitor Centre viser at 53.290 tilreisende besøkte turistinformasjonen i juni. Dette er en økning på 19 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. 

Avdelingssjef for vertskapstjenester hos Visit Oslo, Synne Myhre, er veldig fornøyd med at turistene velger seg Oslo i sommer. 

Estimert omsetning på 16 milliarder
– Alle attraksjoner og hoteller jeg har snakket med melder om godt belegg, og at det har vært slik de siste årene. Det har vært en fin økning hvert eneste år, forteller Myhre. 

Tidligere i år estimerte administrerende direktør i Visit Oslo, Christian Lunde, at omsetningen for Oslo blir på 16 milliarder i inneværende år. 

Myhre sier at dersom man skal tro omsetningen henger sammen med antall besøkende, ser det foreløpig lovende ut.

LES OGSÅ: Forventer flere turister

Design og arkitektur
– Byen er full av tilreisende turister, både utenlandske og norske, som koser seg i det noe varierende været, sier avdelingssjefen. 

Hun tror det er flere grunner til at Oslo er så populært. 

– Det er veldig mange som for eksempel kommer hit for å oppleve design, arkitektur og kunst. Vi har en veldig sterk merkevare i Edvard Munch internasjonalt, sier Myhre.

Mange vil se Munch

Munchmuseet kan rapportere om gode besøkstall så langt i år, med en økning på over 15 prosent i antall besøkende sammenlignet med samme periode i fjor.

Nobels Fredssenter og Holmenkollen viser også til gode tall i både juni og juli, med økning på henholdsvis 7- og 19 prosent i antall besøkende i juni. 

Myhre forteller at Oslo er en av Europas hurtigst voksende hovedsteder, som har hatt stor utvikling de siste 5 til 10 årene.  

LES OGSÅ: Populær ferieøy er lei lettkledde turister
Flere kanaler