UTEN AVGIFT: Flere biler som ikke har betalt årsavgiften er avskiltet. Men de som fortsatt kjører uten avgift kan nå bli trukket i lønn.
UTEN AVGIFT: Flere biler som ikke har betalt årsavgiften er avskiltet. Men de som fortsatt kjører uten avgift kan nå bli trukket i lønn. Foto: NTB scanpix
0:00 | 0:39
Årsavgiften for 56.000 kjøretøy er fortsatt ikke betalt. Det opplyser Statens Innkrevingssentral til P4 Nyhetene. Nå skal pengene, til sammen 120 millioner kroner, tvangsinnkreves.

- Forrige mandag fikk vi kravene fra Skatteetaten. Mandag sendte vi ut 20.000 krav og i løpet av onsdag har vi sendt ut alle 56.000 til tvangsinnkreving, forteller informasjonssjef i Statens Innkrevingssentral, Aleksander Millang.

Må betale i løpet av 17 dager
I år tok Skatteetaten over ansvaret for å kreve inn årsavgiften på kjøretøy og betalingsfristen var 21. mars. Da ble det sendt ut avgiftskrav for 3,7 millioner kjøretøy. For en vanlig personbil er avgiften 3135 kroner. Etter at fristen gikk ut i april var det 322.000 krav, 8,66 prosent, som ikke var betalt. 

Absolutt siste frist for å betale avgiften, da inkludert purregebyr, var 4. mai. Alle kjøretøy uten betalt årsavgift på det tidspunktet ble da begjært avskiltet. Men fortsatt er det altså mange som nå kan vente seg et brev i posten fra Statens Innkrevingssentral.

- Da får du et krav med 17 dagers frist til forfall. De som ikke betaler innen de 17 dagene får du beskjed om at Statens Innkrevingssentral har registrert kravet som misligholdt og vi sender ut varsel om utleggsforretning, sier Millang.

Det betyr en betalingsanmerkning og beløpet trekkes direkte fra lønna eller trygda til den som skylder penger. Hvis de som skylder penger betaler hele kravet med en gang avlyses utleggsforretningen.

Ber folk ta kontakt
For bileiere som ikke har betalt har innkrevingssentralen følgende oppfordring:

- Folk kan ringe vårt servicesenter eller ta kontakt på andre måter, så finner vi en løsning, sier Millang.


Flere kanaler